FB / Nakon požara u Bihaću, upućen apel građanima zbog velike količine dima

24. 05. 2022. u 10:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Veliki požar jutros je izbio u fabrici firme 'Austrotherm' u Bihaću, koja se bavi proizvodnjom stiropora.

Ovu informaciju potvrdio je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović za portal Radiosarajevo.ba.

"Mogu potvrditi da je požar izbio u fabrici. Evakuisani su građani jer imamo informacije da se unutra nalaze plinske instalacije", naveo je Beganović.

Grad Bihać je u međuvremenu uputio i apel za sve građane koji žive u blizini.

"Na osnovu primljenih podataka od dežurnog vatrogasca VJ Bihać dana 24.5.2022. godine u 7:05 sati vatrogasna jedinica Bihać zaprimila je prijavu putem telefona o požaru u firmi Austrotherm u naselju Turija.

Odmah po prijemu dojave na teren su se uputile sve raspoložive snage jedinica za gašenje. Do sad u gašenju požara učestvuje preko dvadeset vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila i dalje pokušavaju lokalizirati požar, uz pimoć jedinica Civilne zaštite pri JP Vodovod i JKP Komrad koje dopremaju vodu u cisternim.

Ovim putem obaviještavamo mještane naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac da zbog velike količine dima izbjegavaju do daljnjeg boravak na otvorenom, te da zatvore prozore na porodičnim kućama i ostalim objektima stanovanja.

Prema do sad dostupnim podacima, na sreću nema povrijeđenih ili stradalih osoba, ali je na objektu pričinjena velika materijalna šteta", navodi se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: Bihać požar apel

KOMENTARI (1)