Yugo zbog prebrze vožnje završio na krovu u rijeci: Jedna osoba teže povrijeđena

E. H.
Yugo zbog prebrze vožnje završio na krovu u rijeci: Jedna osoba teže povrijeđena
/ Ilustracija
Dvije osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na području Doboja, tačnije u mjestu Osojnica, kada je jedno vozilo sletjelo s puta.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Centra javne bezbjednosti Doboj, tom prilikom su povrijeđeni supružnici Mirko i Ranka Maličić (1959), koji su se vozili u automobilu Yugo 45.

Nesreća se dogodila jučer oko 15.30 sati, a uviđajem je utvrđeno da je do nesreće došlo zbog toga što vozač nije prilagodio brzinu uvjetima i stanju na putu, nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s puta. Vozilo se potom nekoliko puta prevrnulo, da bi zatim završilo na krovu u koritu rječice Osojnice.

Vozač je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede, dok je njegova saputnica zaradila teže tjelesne povrede te je hitno prevezena u Univerzitetski klinički centar u Banjoj Luci, gdje je operirana i trenutno se nalazi na odjelu intenzivne njege, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz UKC Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije