Na Palama pretučen povratnik: Komšija ga dva puta pretukao

Radiosarajevo.ba
Na Palama pretučen povratnik: Komšija ga dva puta pretukao
Avaz / Ilustracija
Povratnika u mjesto Hotočina u Općini Pale, Fadila Bašića, pretukao je u nedjelju susjed Đorđe Janković, a u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo ističu da se ne radi o napadu na nacionalnoj osnovi.

Bašić je u nedjelju 8. januara prijavio Stanici javne bezbjednosti na Palama da ga je susjed Đorđe Janković tog dana dvaput fizički napao i pretukao. Lokalna policija je nedugo zatim uhapsila Jankovića, a iz CJB Istočno Sarajevo ističu da napadi nisu na nacionalnoj osnovi, nego da se radi o dugogodišnjim neriješenim međususjedskim odnosima.

"Riječ je o nesuglasicama u vezi sa imovinom koje datiraju još od 2014. godine, zbog kojih su oba lica podnosila prijave policiji, i koje nisu zasnovane na nacionalnoj osnovi", saopćeno je iz CJB Istočno Sarajevo.

U zavisnosti od stepena povreda koje budu utvrđene kod Bašića, protiv Jankovića će biti upućena krivična prijava nadležnom tužilaštvu, piše Srna.

Bašić je trenutno smješten u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije