Vozačica iz Splita odbrusila vozaču Godzille iz BiH: Sretne smo jer smo žive i zdrave

0
Radiosarajevo.ba
Vozačica iz Splita odbrusila vozaču Godzille iz BiH: Sretne smo jer smo žive i zdrave
Foto: Privatni album/Slobodna Dalmacija / S mjesta nesreće

Nakon saobraćajne nesreće u Stobreču na Putu Sv. Lovre kada je vozač Nissan GT-R Godzilla udario u Peugeot s dvije djevojke, prvo je izjavu za medije dala majka suvozačice, zatim se javio vozač superautomobila koji je iznio svoju stranu priče. Sada se javila vozačica Peugeota koja ima poruku za vozača iz Mostara čije riječi ne smatra dovoljnom zadovoljštinom.

Prema njenim riječima, upravo je izjava vozača natjerala na reakciju.

"Povodom nesreće koja se dogodila želim se oglasiti iako sam bila stava da se neću oglašavati ja kao vozačica Peugeot automobila i moja prijateljica koja je bila suvozačica. Ne želimo dozvoliti da neko preko nas skuplja novinske članke i time daje sebi na važnosti iznoseći laži kako bi "oprao sebe".

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Krivac nesreće

Gospodin koji je vozio i koji je krivac nesreće je svjesno izazivao sudbinu bilo kojeg sudionika saobraćaja jer obijesna vožnja i gubitka nadzora nad vozilom nitko ne može prepisati umoru ili pak neispavanosti. Udarivši u nas iz svoje krajnje desne trake u našu krajnju desnu tolikom brzinom da vidimo da auto iz suprotnog smjera ide u nas i ne mogu reagirati s mojom brzinom vožnje od 40 kilometara na sat nismo znale hoćemo li obje otvoriti oči i što nas nakon sudara očekuje.

Nakon udarca ekipa navedenog naravno da nam i dalje ne pruža pomoć već se bave skidanjem tablica i pokrivanjem auta ceradom. Prisjetit ću se jednog komentara s Facebooku koji glasi: "da mu se auto ne prehladi“. Momci koju su nam pomogli i kojima se ovim putem želimo zahvaliti su iz Podstrane koji su minutu prije nas ušli u Stobreč i upravo njih zaobišli te su čuli udarac i vratili se.

Upravo oni su ti koji su nam otvorili vrata od automobila, prišli nam te pomogli da dođemo sebi i pozvali policiju u naše ime. Gospodin je naveo kako smo ostvarili komunikaciju i dalje smo zbunjene te ne možemo zaključiti o kojoj se komunikaciji tačno radi jer jedina komunikacija naša s njim je bila da nam je prišao dao ruku i rekao oprosti ja sam vozio i to nakon izvjesnog perioda što je počinio nesreću.

Što nama tačno njegovo oprosti znači za rezultat počinjenog. Također nakon što je naš prijatelj izašao i slikao automobile te ih upitao koje su tablice kako bih mogli sljedeći dan otići i prijaviti štetu u osiguravajuće društvo isti taj gospodin koji priča o ostvarenoj komunikaciji odgovara “nije to dužan reći te da ću ja to saznati u policijskoj stanici“.

Zlobni komentari

O njegovoj dobroj namjeri i ostvarenoj komunikaciji suludo je bilo što više govoriti. Ono što želimo pitati s obzirom na izjavu jednog od njegovih prijatelja da mi nismo bile tu ništa se ne bi dogodilo. Pa dragi prijatelju, jesmo li se mi vozile po nečijem privatnom posjedu, selu ili nekoj vašoj poljani ili na javnoj cesti po kojoj nismo znale da ne smijemo ići u određeno doba dana jer bih mogle poginuti.

Duboko se ispričavamo te nam se više to neće ponoviti. Zlobnih komentara će uvijek biti i ljudi sa zlim jezicima koji ovako nešto mogu pravdati ili smatrati ispravnim ponašanjem. Želimo još samo reći da smo sretne jer smo žive i zdrave, a ostale stvari će se nadoknaditi i riješiti putem koji je najispravniji, zaključila je vozačica, prenosi Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije