Vozač s 1,44 promila alkohola izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Sarajevu: Povrijeđena trudnica

1
Radiosarajevo.ba
Vozač s 1,44 promila alkohola izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Sarajevu: Povrijeđena trudnica
Foto: Radiosarajevo.ba / MUP KS / Ilustracija

Na raskrsnici ulica Numan-paše Ćuprilića i Numan-paše Ćuprilića čikma u općini Novi Grad, u četvrtak, 23. maja, u 20:00 sati, dogodila se teška saobraćajna nesreća.

U sudaru su učestvovali putničko motorno vozilo "VW Touareg", kojim je upravljao K.H. (1997.) i teretno motorno vozilo "Peugeot Boxer", kojim je upravljao I.Z. (1957.), obojica iz Sarajeva.

Zbog siline udara, "VW Touareg" je skrenuo van kolovoza na trotoar i tom prilikom udario pješakinju A.H. (1995.) iz Sarajeva, koja je zadobila teške tjelesne povrede. Sarajka je u 9 mjesecu trudnoće

Strašne scene u Indiji: U sudaru vozova poginulo najmanje pet osoba

Strašne scene u Indiji: U sudaru vozova poginulo najmanje pet osoba

Pješakinji je ukazana ljekarska pomoć na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Sarajevo, gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke, te je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Svi učesnici ove nezgode su alkotestirani.

Kod pješakinje A.H. i vozača K.H. nije utvrđeno prisustvo alkohola, dok je kod vozača I.Z. utvrđeno prisustvo od 1,44 promila alkohola u organizmu.

Istog dana, nakon završenih uviđajnih radnji, u 23:50 sati, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Uprave policije MUP-a KS su lišili slobode I.Z., vozača teretnog motornog vozila "Peugeot Boxer".

Strava i užas u Zvorniku: Ubio psa tako što ga je zakačio za skuter i vukao ga

Strava i užas u Zvorniku: Ubio psa tako što ga je zakačio za skuter i vukao ga

Osumnjičen je za počinjenje krivičnog djela iz člana 336. stav 3. KZ FBiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. stav 1. KZ FBiH (Ugrožavanje javnog saobraćaja) i člana 333. stav 1. KZ FBiH (Ugrožavanje javnog saobraćaja usljed omamljenosti).

Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Nažalost, od siline udarca je Touareg udario svoju suprugu koja ga je čekala u avliji kuće.

Kako portal Crna Hronika saznaje, supruga je zadobila teške tjelesne povrede, te joj se doktori bore za stopalo i trudnoću.

"Još jedan u nizu alkoholičara koji je ugrozio tuđi život, život trudnice i djeteta i doveo u situaciju da se otac gubio i padao u nesvjest", govori ogorčena svjedokinja za Crnu Hroniku.

Pijani vozač kombija je 67-godišnji Ibni Zimić.

Svjedoci stravične nesreće govore da je Zimić pokušao pobjeći nakon sudara, ali da su ga u svemu spriječile komšije koje su uzele ključeve od vozila.

"Pijani vozač je čak pokazivao znakove nasilja dok je bio pod zaštitom policije, dok su ga komšije napadale šta je uradio. Sve se to dogodilo na Sokolju 50 metara iznad osnovne škole, tačnije na pješačkom prelazu gdje je svakodnevno puna ulica djece koja idu u školu i vraćaju se", rekla nam je svjedokinja.

Upozoravamo da je video uznemirujućeg sadržaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije