Vozač blokirao pješački prelaz i napao policajce

1
Radiosarajevo.ba
Vozač blokirao pješački prelaz i napao policajce
Foto: Hercegovinainfo / Arhiv/Ilustracija/Hercegovina.info

Osoba inicijala D. L. iz Kneževa/Skender Vakufa, uhapšen je u srijedu, 3. jula, u ovoj opštini nakon incidenta koji je izazvao na pješačkom prijelazu, odbijajući da pomjeri svoj automobil marke Audi kako bi omogućio normalan prolaz pješacima.

Kako navodi saopštenje Policijske uprave Banjaluka, situacija se dodatno zakomplicirala kada je D. L. odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola te da pokaže policijskim službenicima svoje lične dokumente i izađe iz vozila.

U trenutku kada su policijski službenici pokušali da ga liše slobode, D.L. je pružio pasivni otpor, a potom je eskalirao u fizički napad na policajce. Incident je rezultirao tjelesnim povredama kako kod uhapšenog tako i kod policijskih službenika.

Borrell: 'Orban nas ne predstavlja na samitu, EU odbacuje pokušaje te organizacije'

Borrell: 'Orban nas ne predstavlja na samitu, EU odbacuje pokušaje te organizacije'

D. L. je nakon hapšenja prevezen na Univerzitetski klinički centar RS radi pružanja medicinske pomoći zbog povreda nastalih tokom sukoba.

Policijska uprava Banjaluka obavijestila je dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka o svim detaljima ovog slučaja.

Prema saopštenju, ovaj incident izazvao je ozbiljnu pažnju zbog nasilnog ponašanja prema policijskim službenicima i odbijanja saradnje s organima reda tokom izvršenja njihovih zakonskih ovlaštenja.

Istraga je u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja i preduzele odgovarajuće pravne mjere prema D. L.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije