Bahati rekorderi iz Sarajeva ostali bez automobila: Duguju skoro 50 hiljada KM neplaćenih kazni

0
Radiosarajevo.ba
Bahati rekorderi iz Sarajeva ostali bez automobila: Duguju skoro 50 hiljada KM neplaćenih kazni
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Pripadnici MUP-a KS u kontroli

Policajci s Ilidže jučer su 'uhvatili' dvojicu bahatih vozača, višestrukih povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja, koji zajedno, na ime neplaćenih kazni, duguju skoro 50 hiljada maraka...

O svemu se oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koje navodi:

"Dana 25. juna 2024. godine, oko 15.20 sati, u ulici Magistrala, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža kontrolisali su motorno vozilo Citroen kojim je upravljao A.Z. (2000) iz Ilidže. Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da je imenovani višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da u evidencijama ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 23.710,00 KM.

Pripadnici Civilne zaštite FBiH pretražuju Jablaničko jezero: 'Radit ćemo bez prekida 24 sata'

Pripadnici Civilne zaštite FBiH pretražuju Jablaničko jezero: 'Radit ćemo bez prekida 24 sata'

Predmetno vozilo je privremeno oduzeto, Općinskom sudu u Sarajevu – Prekršajno odjeljenje, protiv vozača će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana  227. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH."

Ista situacija zbila se i ulici Zenik, gdje su, sinoć oko 23 sata, kada su policijski službenici PU Ilidža kontrolisali motorno vozilo Peugeot kojim je upravljao V.A. (2000) iz Ilidže:

"Prilikom kontrole, policijski službenici su utvrdili da je imenovani  višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, te da u evidencijama ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 25.410,00 KM. Predmetno vozilo je privremeno oduzeto, Općinskom sudu u Sarajevu – Prekršajno odjeljenje, protiv vozača će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana  184. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije