Detalji ubistva u Sarajevu: Jedno lice uhapšeno, jedno pod kontrolom policije

Radiosarajevo.ba
Detalji ubistva u Sarajevu: Jedno lice uhapšeno, jedno pod kontrolom policije
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ubistvo u Sarajevu

U sarajevskom naselju Saraj Polje (Vojničko Polje) večeras je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo da je došlo do sukoba u kojem je tragično stradala jedna osoba. 

Po izlasku na mjesto događaja policija je pronašla tijelo mladića u lokvi krvi. 

"Imamo informaciju da se nešto dogodilo. Upućene su patrole. Čekamo informacije sa terena. Nemamo zvaničnih informacija", rekli su za Radiosarajevo.ba nakon događaja iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo. 

"Mogu potvrditi da je u ulici Teheranski trg dogodila tuča između više lica. Tom prilikom smrtno je stradalo jedno lice, a drugo je zadobilo povrede i prebačeno je na KCUS. Jedno lice je lišeno slobode, a jedno je pod kontrolom policije. Vrlo brzo će biti i ono lišeno slobode", rekla je za Radiosarajevo.ba Suvada Kuldija glasnogovrnica MUP-a Kantona Sarajevo. 

Svjedoci događaja kažu kako su se mladići sukobili, a potom je stigao još jedan mladić i nožem zadao kobne rane mladiću koji je preminuo na mjestu događaja. Jedan mladić prebačen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. 

Nezvanične informacije kažu kako je među sukobljenim bio najmanje jedan maloljetnik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije