Vlasnici uništenih štandova u Tuzli: Sve nam je nestalo za nekoliko minuta

Radiosarajevo.ba
Vlasnici uništenih štandova u Tuzli: Sve nam je nestalo za nekoliko minuta
FOTO: Radiosarajevo.ba / Požar u Tuzli

Prodavači na Gradskoj pijaci u Tuzli i dalje su u šoku nakon požara koji je danas zahvatio ovo mjesto. Tek rijetki su željeli razgovarati s novinarima.

U požaru u Tuzli ima povrijeđenih: Sve ekipe Hitne pomoći na terenu

Veliki požar zahvatio pijacu u centru Tuzle

Jedan od njih je Selmir Roskić koji dvije i po decenije radi na pijaci. Kaže da je gledao kako vatra guta štandove.

“Ne znam kako je došlo do požara, ali sve ono što sam radio 25 godina je izgorjelo. Kako je vatra gorjela tako smo se i izmicali. Ništa nismo mogli učiniti, a oko nas je bila plastika”, rekao je Roskić, koji je porodicu hranio od prodaje na pijaci, piše portal Tuzlanski.

Prodavačica Mejra Habibović još ne može da vjeruje šta se dogodilo. Kako će dalje, kaže nam da ni sama ne zna.

“Sve mi je uništeno, kako ćemo dalje ne znam. Za svega nekoliko minuta smo bili u dimu, pokušavali smo spasiti robu, ali nismo uspjeli. Na kraju smo živu glavu izvukli. Od kojeg novca ćemo ponovo nabaviti robu ne zna, kao ni to kako ćemo i od čega preživjeti iduće mjesece. Jednostavno, očajni smo. Ne znam šta da više kažem”, kazala je Habibović.

Direktorica Tržnica-pijace d.o.o. Tuzla Selma Isaković-Ćorić u izjavi za medije je kazala kako se sve dogodilo iznenada i u jako kratkom vremenskom roku.ž

“Vatra je krenula brzo se širiti još uvijek ne znamo kako i zbog čega. Radnici su pokušali koliko su mogli da to spriječe ali nažalost evo vidite kakvi su prizori nastali”, kazala je Selma Isaković-Ćorić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije