Visočaci mogu da odahnu: Policija stala ukraj bombašima, piromanima, razbojnicima i kradljivcima

0
Radiosarajevo.ba
Visočaci mogu da odahnu: Policija stala ukraj bombašima, piromanima, razbojnicima i kradljivcima
Foto: Visoko.co.ba / PS Visoko / Ilustracija

Visočki policajci stali su ukraj bombašima, piromanima, razbojnicima i kradljivcima koji su u proteklom periodu terorizirali građane na području grada piramida.

U prethodnom periodu, na području nadležnosti Policijske stanice Visoko, evidentirano je izvršenje više imovinskih krivičnih djela te krivičnih djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine.

"Na osnovu sačinjenih operativnih planova, pripadnici Policijske stanice Visoko su poduzeli niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela, otkrivanja izvršilaca te pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenja predmetnih krivičnih djela", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Važno upozorenje: Ulazimo u dugotrajan period nestabilnog vremena

Krađe u Visokom: Iz škole odnijeli mikrovalnu, kasu i hranu, iz kamiona nestalo gorivo i pelet

Krađe u Visokom: Iz škole odnijeli mikrovalnu, kasu i hranu, iz kamiona nestalo gorivo i pelet

Pronađeni tragovi

U potpunosti je rasvijetljeno krivično djelo izazivanje opće opasnosti počinjeno na štetu B. A. iz Visokog. Visočaku je bačena ručna bomba u dvorište njegove kuće te podmetnut požar na vozilo Ford Mondeo. Samo pukom srećom nije bilo povrijeđenih, dok je na kući i vozilu pričinjena materijalna šteta.

Operativnim radom na terenu, u vezu sa bacanjem bombe i paljevine vozila, osumnjičeni su S. A. (38.) i Č. E. (20), obojica iz Visokog. Prilikom pretresa objekata koje koriste osumnjičeni, pronađeni su određeni tragovi koji će poslužiti kao dokazni materijal u krivičnom postupku te određena količina droge i krivotvoreni dokumenti.

Istražitelji su rasvijetlili i pljačku radnika benzinske pumpe "Suša" kojem je, uz prijetnju oružjem - pištoljem, oteto 3.350 KM.

Muškarci iz Ilijaša opljačkani kod Visokog

Muškarci iz Ilijaša opljačkani kod Visokog

"Izvršenom kriminalističkom obradom kod A. A. (22.) iz Visokog pronađen je dio novca kao i određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenom krivičnog djela te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni predat u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona", navedeno je u saopćenju MUP-a ZDK.

Policajci su rasvijetlili i pljačku dvije osobe sa područja općine Ilijaš, kojima su u mjestu Donja Vratnica, uz prijetnju vatrenim oružjem, otet novac, ručni sat i drugi predmeti.

Operativni rad

Operativnim radom uhapšeni su L. D. (32.) i S. F. (38.), obojica iz Visokog kod kojih su prilikom pretresa stambenih objekata i vozila koja koriste pronađeni određeni predmeti i tragovi koji će kao dokazi poslužiti u krivičnom postupku. Zbog sumnje da je učestvovao u izvršenju pljačke, za A. A. (31) iz Sarajeva raspisana je operativna potraga.

"Pripadnici Policijske stanice Visoko su zadokumentovali i otkrili izvršioce četiri krivična djela teška krađa. Tom prilikom su izvršioci P. A. i H. S., obojica iz Visokog, iz dvije osnovne škole na području grada Visoko ukrali nadzorne kamere, određeni iznos novca te prehrambene proizvode iz školskih kuhinja. Izvršenim pretresima stambenih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađen je dio ukradenih predmeta kao i predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela", zaključuje se u saopćenju MUP-a ZDK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije