Vijećnica SDA pronašla nož u gumi svog automobila

1
Radiosarajevo.ba
Vijećnica SDA pronašla nož u gumi svog automobila
Arhiv / Zelda Dizdarević

Vijećnica Stranke demokratske akcije (SDA) u Vijeću Grada Zenica Zelda Dizdarević, pronašla je nož u gumi svog parkiranog privatnog automobila, što je prijavila nadležnoj policijskoj stanici.

"Ovaj necivilizacijski čin predstavlja nastavak napada na vijećnice Stranke demokratske akcije koje su duže vrijeme izložene teroru u vijećničkim klupama, kao i javnom prostoru", saopćila je SDA Zenica.

Podsjećaju da je gradonačelnik Fuad Kasumović lično sa govornice Vijeća grada rekao šefici Kluba SDA Emini Tufekčić da joj “svaka šamara traži”, a “Kasumovićevi poslušnici i simpatizeri našim vijećnicama su na društvenim mrežama prijetili silovanjem”.

Delegacije iz RS stigle u bivšu Dobrovoljačku ulicu: Položili cvijeće i zapalili svijeće

Delegacije iz RS stigle u bivšu Dobrovoljačku ulicu: Položili cvijeće i zapalili svijeće

"Ove prijetnje oštro osuđujemo, ali poručujemo da nas neće pokolebati i da ćemo nastaviti ukazivati na kriminal gradonačelnika i njegovih saradnika, koji su od naše Zenice napravili grad slučaj i doveli na najniže grane nakon agresije na BiH. Pozivamo organizacije za zaštitu ljudskih prava, a posebno prava žena, da dignu glas protiv prijetnji, zatrašivanja i nasilja nad ženama, a policiju da što prije rasvijetli i otkrije počinitelja ovog krivičnog djela", zaključuje se u saopćenju SDA Zenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije