Velika tragedija u bh. gradu: Sin ubio majku pa skočio sa mosta u rijeku

4
A. Ka.
Velika tragedija u bh. gradu: Sin ubio majku pa skočio sa mosta u rijeku
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Velika tragedija dogodila se danas u Kaknju, nakon što je sin ubio majku, nakon čega je pokušao presuditi i sebi.

Kako saznajemo, sve je počelo jutros oko osam sati kada je alarmirana Policijska stanica Kakanj. Policajcima je prijavljeno da je došlo do porodičnog nasilja, nakon čega je na mjesto događaja upućena patrola.

Policajci su zatekli užasan prizor. Žena je zadobila teške povrede te je hitno prevezena u Kantonalnu bolnicu Zenica. Ljekari su, i pored nadljudskih napora, konstatirali smrt nesretne žene u 13.35 sati. 

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Vozač autobusa u Njemačkoj pod istragom: U prevrtanju poginulo četvero ljudi, brojni povrijeđeni

Pobjegao sa mjesta zločina

Do dolaska policije u kuću, osumnjičeni incijala Š. E. je pobjegao te pokušao samoubistvo. Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, on je, shvativši šta je učinio, skočio sa mosta u rijeku Trstionicu. Građani, koji su se nalazili u blizini, primjetili kada je pao u rijeku te su ga spasili i izvukli na obalu.

Prema posljednjim informacijama, on je također prevezen u zeničku bolnicu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Trenuno je pod nadzorom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. 

U toku uviđaj 

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da za sada pronađeni tragovi upućuju na to da je osumnjičeni pesnicama i nogama nanio smrtonosne povrede majci. Tokom brutalnog napada sin je navodno pokušao i da zadavi majku.

Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK, za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je da se dogodio nemili događaj te da su akteri "uži članovi porodice".

"Na mjestu događaja je krim policije i u toku je uviđaj. Sutra bi trebali imati više informacija", dodao je Fišek.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije