Velika potraga u Bosni i Hercegovini: Pronađena osoba za kojom se tragalo

1
Radiosarajevo.ba
Velika potraga u Bosni i Hercegovini: Pronađena osoba za kojom se tragalo
Foto: MUP ZDK / Policijski timovi, pretraga

Policijski timovi su danas oko 12.00 sati, na lokalitetu Gornja Zimča, pronašli osobu M.A. iz Visokog za kojom se intenzivno tragalo po prijavi porodice.

U saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona navedeno je da su dežurnoj službi Policijske stanice Visoko sinoć u 23.00 sata članovi porodice prijavili nestanak osobe M.A., rođenog 1963. godine, iz Visokog.

Odmah nakon zaprimljene prijave, na mjesto nestanka su upućeni policijski službenici, radi poduzimanja mjera i radnji na provjeri navoda zaprimljene prijave, te pronalasku nestale osobe.

Uživo: Počelo je veliko finale Eurosonga - glasanje je otvoreno

Uživo: Počelo je veliko finale Eurosonga - glasanje je otvoreno

Nakon što je obaviješten o prijavi nestanka, policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Admir Gazić je naložio angažovanje timova Specijalne policijske jedinice, koji su danas, u jutarnjim satima, zajedno sa službenicima Policijske stanice Visoko, kao i pripadnicima drugih službi koje su angažovane u ovoj potrazi, započeli intenzivnu pretragu terena na lokalitetu Kozarci, Grad Visoko, s ciljem pronalaska osobe M.A.

Pored pretrage terena poduzete su i druge potrebne mjere i radnje iz nadležnosti policijskih službenika, uključujući i obavljanje razgovora sa svim osobama koje bi mogle raspolagati određenim saznanjima, kako bi se utvrdile okolnosti nestanka osobe i kako bi se precizno usmjerile aktivnosti pretrage terena.

Pronađeno tijelo u šumi pored Olova: Sumnja se da je riječ o nestalom Hamidu Ferhatoviću

Pronađeno tijelo u šumi pored Olova: Sumnja se da je riječ o nestalom Hamidu Ferhatoviću

Kao rezultat navedenih aktivnosti danas oko 12 sati, na lokalitetu Gornja Zimča, policijski timovi su pronašli u ležećem položaju osobu M.A., bez vidljivih povreda, koja je odmah prevezena u Službu hitne medicinske pomoći Visoko radi ukazivanja medicinske pomoći, nakon čege je upućena u Kantonalnu bolnicu Zenica, radi daljnjeg tretmana i vršenja pretraga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije