Velika policijska akcija u TK: Pretresi na 25 lokacija, 13 osoba privedeno

0
Radiosarajevo.ba
Velika policijska akcija u TK: Pretresi na 25 lokacija, 13 osoba privedeno
PrtScr / Pripadnici MUP-a TK / Ilustracija

Službenici odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP-a TK u saradnji sa službenicima drugih organizacionih jedinica danas su (22.10.) nakon višemjesečne istrage izvršili pretrese na 25 lokacija po narebi kantonalnog suda u Tuzli, privedeno je 13 osoba, potvrdila je glasnogovnornica Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Radiosarajevo.ba.

"Ovom prilikom su pronašli i oduzeli određenu količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, veći broj mobilnih telefona sim kartica, vatreno oružje, veću količinu duhana kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Ovom prilikom slobode je lišeno 13 lica, nakon provođenja kriminalističke obrade u službenim prostorijama navedena lica će tokom sutrašnjeg dana biti predata u nadležnost kantonalnog Tužilaštva TK zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.”, kazala je Kapidžić za Radiosarajevo.ba.

Sumnja se da su u posljednje vrijeme radili kao organizirana kriminalna grupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije