Doboj / BiH: Uzeo novac iz firme, prokockao pa prijavio da mu je ukraden

21. 10. 2020. u 11:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 22

Policiji u Bosanskom Brodu je muškarac inicijala M. H., inače iz Žepča, prijavio da mu je u noći sa nedjelje na ponedjeljak iz kamiona ukraden novčanik u kojem su bili novac, lični dokumenti i još neki predmeti.

Prijavu su dobili u ponedjeljak, 19. oktobra, da bi jučer utvrdili da je ovaj muškarac zapravo lagao, odnosno lažno prijavio krivično djelo.

"Na osnovu operativnih saznanja i prikupljenih materijalnih dokaza utvrđeno je da je navedeno lice lažno prijavilo krivično djelo te da je navodno otuđeni novac pronevjerilo u jednoj kockarnici u Doboju, a koji je prethodno zadužilo kao depozit u privrednom društvu u kojem je zaposleno", navedeno je u današnjem saopćenju iz Policijske uprave Doboj.

U policiji su kazali da su novčanik i lične dokumente ovog muškarca našli u rastinju pored puta, gdje je i bilo parkirano teretno vozilo marke Man.

"Protiv lica inicijala M.H. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu 'Pronevjera' i 'Lažno prijavljivanje krivičnog djela'", navedeno je u saopćenju dobojske policije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA