Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhapšena još jedna osoba zbog droge

0
Radiosarajevo.ba
Velika policijska akcija u Sarajevu: Uhapšena još jedna osoba zbog droge
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili osobu inicijala I.H. (1984).

Osoba se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Kako se navodi u saopćenju Federalne uprave policije (FUP) osoba je od ranije poznata pravosudnim organima.

"Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres objekta koje pomenuto lice koristi, te je tom prilikom pronađena određena količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge, kokain, heroin i cannabis, vaga za precizno mjerenje, drobilica, sredstva za distribuciju, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u postupku.

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Navedeno lice se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodilo, pakovalo, te je dalje distribuiralo", navodi se u saopćenju FUP-a.

Uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije