Velika međunarodna akcija u BiH: SIPA uhapsila osumnjičenog za izvršenje više krivičnih djela

0
Radiosarajevo.ba
Velika međunarodna akcija u BiH: SIPA uhapsila osumnjičenog za izvršenje više krivičnih djela
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / SIPA/Ilustracija

Policijski službenici istražnog tima "FAST", Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas, 22. maja, su na području Pala slobode lišili jedno lice koje se dovodi u vezu izvršenja krivičnih djela organizovani kriminal, terorizam, bombaški napadi, trgovina oružjem i eksplozivom i pranje novca.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Suda Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti rezultat su šire međunarodne akcije koju danas sprovode nadležni organi Republike Italije.

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Cilj akcije je lišenje slobode ukupno 17 lica koja su članovi organizovane kriminalne grupe koji čine turski državljani, koji žive u inostranstvu a umiješani su u izvršenje naprijed navedenih krivičnih djela.

U koordinisanoj akciji lišenja slobode učestvuju nadležna policijska tijela Republike Italije, Švicarske, Holandije, Belgije, kao i Bosne i Hercegovine – odnosno policijski službenici SIPA.

Takođe, u vezi navedenih aktivnosti u 11.00 sati je u Milanu, otvorena Press konferencija gdje će biti prezentovani rezultati istrage i  današnje operativne akcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije