Velika Kladuša: Migrant izazvao požar u stanici, povrijeđena trojica policajaca

Radiosarajevo.ba
Velika Kladuša: Migrant izazvao požar u stanici, povrijeđena trojica policajaca
Arhiv / Policijska stanica Velika Kladuša

U pritvorskoj prostoriji Policijske stanice Velika Kladuša, sinoć oko 20.50 sati, došlo je do požara kojeg je izazvao jedan pritvoreni migrant, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Kako nam je kazala Snežana Galić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova  Unsko-sanskog kantona, migrant je tom prilikom zadobio teže tjelesne povrede, a prilikom lokalizovanja požara lakše povrede zadobila su trojica velikokladuških policajaca.

“Policijski službenici PS Velika Kladuša su oko 20 sati lišili slobode dvojicu migranata zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo krađe. Migranti su odbijali svaku vrstu saradnje te su smješteni u pritvorske jedinice PS Velika Kladuša. Oko 20.50 sati primijećeno je da je došlo do požara u jednoj od pritvorskih prostorija u kojoj je bio smješten jedan od migranata. Uviđajne radnje su u toku. Tek nakon završetka uviđaja moći će se govoriti o načinu kako je došlo do požara“, kazala je Galić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije