Velika akcija u BiH: Policija zaplijenila 9 kilograma droge, uhapšena jedna osoba

1
Radiosarajevo.ba
Velika akcija u BiH: Policija zaplijenila 9 kilograma droge, uhapšena jedna osoba
Foto: MUP TK / Oduzeto 9 kg droge

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su tokom 24. i 25.04.2024.godine, postupajući po naredbama nadležnih sudova izvršili pretresanje nekoliko stambenih i drugih objekata, vozila i lica  na više lokacija Tuzlanskog kantona (Tuzla, Gračanica, Lukavac i Srebrenik).

Izvršenim pretresanjem automobila BMW X5, kojeg koristi lice A.H. (1988) iz Živinica, a koje je izvršeno po naredbi za pretresanje Općinskog suda u Lukavcu, u vozilu su pronađeni i privremeno oduzeti: mobilni telefon marke Iphone, novac u različitim valutama i apoenima u iznosu 100 eura i 720 KM, 9 (devet) većih pakovanja od pvc folije u kojima se nalazi bijela materija koja asocira na opojnu drogu, ukupne težine oko 9kg. Vozilo BMW X5 je takođe oduzeto.

Pretresanjem ostalih objekata i lica, pored navedenog, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti traženi naredbama i to: 16 manjih pvc pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, tri digitalne vage, pakovanje od pvc folije sa sadržajem biljne materije , drobilice, kao i drugi predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Licu A.H. je 25.04.2024. godine oduzeta sloboda po nalogu postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238 KZ F BiH - Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te će isti nakon kriminalističke obrade, u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na nadležno postupanje.

U akciji su učestvovali policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, Sektora kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odsjek za kriminalističku tehniku, forenziku i kdz, kao i nadležnih policijskih uprava i stanica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije