U policijskoj akciji "Roma" zaplijenjeno više od 20 kilograma droge i oružje, uhapšeno 14 osoba

0
Radiosarajevo.ba
U policijskoj akciji "Roma" zaplijenjeno više od 20 kilograma droge i oružje, uhapšeno 14 osoba
Foto: PU Prijedor / Zasad sa 209 stabljika indijske konoplje

Akcija "Roma" bila je usmjerena na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga i otkrivanje organizovanih grupa koje se bave prometom istih.

U akciji su uhapšeni V.V, D.R, O.K, D.J, G.H, D.K, B.S, M.J, I.L, M.K. i D.V. iz Prijedora, B.K. iz Banje Luke, S.M. iz Modriče i M.U. iz Gradiške. Jedan osumnjičeni M.V. iz Zenice ranije je uhapšen u Doboju i po rješenju suda već se nalazi u pritvoru.

Dragan Milojica, načelnik PU Prijedor, na konferenciji za medije je rekao da je akcija započela u julu prošle godine te da je rezultat zajedničkog rada policija i Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, saopćeno je iz PU Prijedor.

Vlada FBiH planira povećanje privrednog rasta do 2026. godine

Vlada FBiH planira povećanje privrednog rasta do 2026. godine

"U pretresima koji su jučer izvršeni na 13 lokacija na području Prijedora i jednoj lokaciji u Banjoj Luci pronađeno je i zaplijenjeno 18,6 kilograma marihuane, 1, 24 kilograma kokaina, 790 grama hašiša, a otkrivena je i laboratorija za uzgoj marihuane u kojoj je otkriven zasad sa 209 stabljika indijske konoplje. Zaplijenjeno je i šest pušaka, pištolj, automobil, više mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku", saopćeno je iz PU Prijedor.

Uhapšene osobe su predate u OJT Prijedor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije