Velika akcija SIPA-e: Zaplijenjene tri tone skanka, nekoliko uhapšenih

Radiosarajevo.ba
Velika akcija SIPA-e: Zaplijenjene tri tone skanka, nekoliko uhapšenih
Foto: SIPA / Zaplijenjene tri tone skanka

Na području Mostara, Kiseljaka i Stoca pripadnici SIPA-e provode veliku operativnu akciju Sky. Do sada su oduzete tri tone droge skank.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba je potvrdio glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Pronađena je i velika količina novca. Nezvanično, riječ je o sumi od nekoliko stotina hiljada eura.

Zaplijenjene tri tone skanka - undefined

Foto: SIPA: Zaplijenjene tri tone skanka

Uhapšena su četiri državljanina Bosne i Hercegovine i dva državljanina Hrvatske. Oni se dovode u vezu s prometom blizu sedam tona skanka.

Terete se za ilegalnu distribuciju droge na relaciji Albanija - Bosna i Hercegovina - Hrvatska. Krivična djela su dokumentovali nadležni u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Zaplijenjene tri tone skanka - undefined

Foto: SIPA: Zaplijenjene tri tone skanka

Privremenu su oduzeti automobili i drugi predmeti za koje se sumnja da su stečeni na nezakonit način. Među pronađenim stvarima su i tri kriptovana mobitela.

Pretresi su urađeni po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine. SIPA-i su asistirali pripadnici Minustarstva unutrašnjih psolova Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona, te pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije