! / Velika akcija SIPA-e u BiH: Potraga za osobom opasnim kriminalcem sa potjernice

11. 11. 2021. u 10:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Prema nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine na području Bosanske Gradiške u toku su pretresi u vezi sa teškim krivičnim djelima, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

U akciji učestvuju policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), 

"Aktivnosti se realizuju u predmetu saradnje tužilačkih i pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a s ciljem rasvjetljavanja teških krivičnih djela. Na terenu se nalaze pripadnici SIPA, koji na temelju međunarodne potrage, vrše pretrese i tragaju za osumnjičenom osobom koja se dovodi u vezu sa teškim krivičnim djelima", rekao je portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić za portal Radiosarajevo.ba.

Kako smo uspjeli saznati, aktivnosti se realizuju na temelju međunarodne potjernice pravosudnih institucija Srbije, a odnose se na osobu osumnjičenu za organizovani kriminal i teška krivična djela, koja su ozbiljno ugrozila sigurnosnu situaciju na području Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prema nezvaničnim informacijama, traga se za Milivojem Lovrenovićem, koji se dovodi u vezu s ovim ubistvima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)