Velika akcija u BiH: Pretresi na dvije lokacije, pronađena droga

Radiosarajevo.ba
Velika akcija u BiH: Pretresi na dvije lokacije, pronađena droga
Arhiv / Ilustracija

U ulici Grozdovi u općini Travnik policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su jučer pretres stana kojeg koriste S.K. rođen 1998. godine i S.D. rođen 1995. godine, obojica iz Travnika.

Prilikom pretresa u stanu je pronađeno 40 paketića sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, koja je bila spremna za prodaju na tržištu.

Također, pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. U stanu su pored navedenih, zatečene još 3 osobe za koje se sumnja da su konzumenti navedenih materija, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Istog dana, oko 17.25 sati u mjestu Kanare, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotreba opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu osobe A.S. rođen 1980. godine iz Travnika.

Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, na adresi stanovanja navedenog u mjestu Vlahovići, općina Travnik, pronađeno je preko 160 sjemenki indijske konoplje, 2 pvc vrećice suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, 4 stabljike indijske konoplje, kao i razni predmeti koji se mogu dovestu u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni su uhapšeni i protiv njih slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije