Petak u Sarajevu: Hapšenja, pljačke, ali i pucnjava - policija zna ko je napadač

Radiosarajevo.ba
Petak u Sarajevu: Hapšenja, pljačke, ali i pucnjava - policija zna ko je napadač
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Policija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo objavilo je izvještaj o događajima od petka, 11. septembra 2020. godine, a prva hapšenja zabilježena su već pet minuta nakon ponoći.

Naime, policijski službenici Novog Grada uhapsili su M.I. iz Sarajeva, koji je osumnjičen za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Nakon što su obavijestili tužioca, osoba je nakon ispitivanja ipak puštena na slobodu. 

Istovremeno su na Ilidži, zbog istog krivičnog djela uhapšena dvojica - i to D.L. iz Zenica i D.A. iz Gračanice. I oni su, nakon ispitivanja, pušteni na slobodu.

Iste noći, u pola 3, u Novom Sarajevu uhapšen je M.A. iz Sarajeva, pod sumnjom da je opljačkao putničko motorno vozilo marke Renault, vlasništvo K.Ž. iz Sarajeva. Zanimljivo je da je i on nakon ispitivanja pušten na slobodu.

U 10.10, policajci na Mojmilu hapse H.S. iz Sarajeva za kojem je u Konjicu zbog teške krađe raspisana potjernica. Policajci iz Konjica, osumnjičenog razbojnika preuzeli su u 13 sati. 

U 16.05, policajci su iz Hitne pomoći dobili informaciju da je osoba S.G. došla s ranom u predjelu noge, koja je nastala upotrebom vatrenog oružja. U prostorijama Opće bolnice prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu osobi su konstatovane teške tjelesne povrede u predjelu prepone lijeve noge, te je zadržan u bolnici, ali nije životno ugrožen,. Policajci i dalje poduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog djela i tragaju za izvršiocem čiji je identitet poznat policiji. 

Doznajemo i da je uručeno skoro 600 prekršajnih naloga vozačima - iz saobraćaja je isključeno devet pijanih vozača, 13 njih koji još nisu ni stekli pravo da polažu vozački, dok su dvojica imala zabranu upravljanja motornim vozilima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije