Nova saznanja nakon velike policijske akcije u Sarajevu: Ima uhapšenih

Radiosarajevo.ba
Nova saznanja nakon velike policijske akcije u Sarajevu: Ima uhapšenih
Foto: MUP KS / Velika akcija u Sarajevu

U ranim jutarnjim satima u srijedu, više od 100 pripadnika MUP-a KS krenulo je prema istočnom izlazu iz Sarajeva, gdje je izvršen pretres i pregled migranata u Migrantskom centru.

Odmah na početku akcije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za Radiosarajevo.ba potvrđeno da su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS počeli su akciju pretresa migrantskog centra u Blažuju s ciljem pronalaska predmeta i osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Nakon što je akcija u Blažuju završena, Mirza Hadžiabdić, iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS, novinarima je pojasnio detalje jutrošnje akcije kod Sarajeva.

"Oko 1.500 osoba je zatečeno, kontrolisano. Tri osobe su pronađene i predate Službi za poslove sa strancima, oni se dovode sa izvršenjem više krivičnih djela. Nadležna Služba za poslove sa strancima nakon provedenog postupka, odredila je mjere protjerivanja za 15 osoba. One su iz Afganistana, Maroka, Indije, Pakistana... Više detalja o njihovim imenima bit će poznato kasnije", kazao je Hadžibadić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije