Velika akcija FUP-a u BiH: Pronađena dva vozila koja su ukradena u Njemačkoj, vrijede 400.000 KM

1
Radiosarajevo.ba
Velika akcija FUP-a u BiH: Pronađena dva vozila koja su ukradena u Njemačkoj, vrijede 400.000 KM
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na fotografiji nije događaj opisan u tekstu)

Policijski službenici Federalne uprave policije proteklog su vikenda proveli akciju po zahtjevu INTERPOL-a i oduzeli dva skupocjena automobila ukupne vrijednosti od 400 hiljada KM na području Banje Luke i Sanskog Mosta, za koje se sumnja da su ukradeni u Njemačkoj.

Ova informacija potvrđena je iz Federalne uprave policije.

"Postupajući po zahtjevu INTERPOL-a i saradnji policije SR Njemačke, policijski službenici Federalne uprave policije su tokom proteklog vikenda uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, pronašli i oduzeli dva skupocjena motorna vozila za koja se sumnja da su ukradeni u Njemačkoj. Dana, 14.09.2024. godine, na području Banje Luke, pronađeno je i oduzeto putničko motorno vozilo, marke BMW X5, a dana, 15.09.2024. godine, na području Sanskog Mosta, putničko motorno vozilo marke MERCEDES BENZ S 350 D, čija je ukupna vrijednost preko 400.000 KM, za kojima je INTERPOL SR Njemačke raspisao međunarodnu potragu", saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Građani Mostara policiji prijavili sumnjivu trojicu: MUP ih locirao, u stanu našli automatske puške

Građani Mostara policiji prijavili sumnjivu trojicu: MUP ih locirao, u stanu našli automatske puške

U saradnju sa Kantonalnim tužilaštvom Unsko-sanskog kantona, izvršena je kriminalisitčka obrada nad jednim licem za koje postoji osnov sumnje da je izvršio krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. stav 2. KZFBIH.

U toku su daljnje aktivnosti Federalne uprave policije, koja će u saradnji sa policijom SR Njemačke nastaviti rad na dokumetiranju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije