Ministar Isak o akciji: "Ovaj slučaj nije jedini koruptivni predmet na kojem radi FUP"

8
Radiosarajevo.ba
Ministar Isak o akciji: "Ovaj slučaj nije jedini koruptivni predmet na kojem radi FUP"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ramo Isak

Povodom današnje akcije Federalne uprave policije u vezi sa nezakonitostima u JP Autoceste Federacije BiH oglasio se i federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

Ministar je za Fenu kazao da je ova akcija dokaz kako neće imati ni minimum tolerancije prema korumpiranim pojedincima i grupama koje svojim nezakonitim djelovanjima nanose neopisivu štetu Bosni i Hercegovini.

"Kada sam preuzeo dužnost federalnog ministra unutrašnjih poslova dao sam obećanje da će se Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije uhvatiti u koštac s visokom korupcijom. Razloga za strah trebaju imati svi nositelji javnih funkcija koji su učestvovali u koruptivnim radnjama jer ovaj predmet nije jedini koruptivni predmet na kojem radi Federalna uprava policije", kaže Isak.

Poznato bh. kupalište zabilježilo rekordan broj posjeta ove godine

Poznato bh. kupalište zabilježilo rekordan broj posjeta ove godine

Kako navodi, direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić formirao je ozbiljan istražni tim koji se bavi istragama u predmetima organiziranog kriminala, privrednog kriminala i visoke korupcije. kaže da su upravo te ozbiljne istrage razlog stalnih napada na Federalnu upravu policije jer očito korumpirani zvaničnici i njihovi sateliti vode se onom da je napad najbolja samoodbrana.

"To im kod nas neće proći. Koliko god da napadali i pokušavali opstruirati istrage - neće vam proći. Za kriminal ćete odgovarati. Dajem punu podršku Federalnoj upravi policije i direktoru Munjiću u daljem intenziviranju rada na predmetima visoke korupcije, a građane Bosne i Hercegovine javno pozivam da Federalnoj upravi policije prijave ukoliko imaju bila kakva saznanja o koruptivnim djelovanjima. Borba protiv korupcije ostaje prioritet Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije - poručio je ministar Isak.

Uhapšeno svih pet osumnjičenih u akciji FUP-a zbog korupcije prilikom izgradnje Koridora Vc

Uhapšeno svih pet osumnjičenih u akciji FUP-a zbog korupcije prilikom izgradnje Koridora Vc

Kako je ranije saopćeno, policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona proveli operativnu akciju pod nazivom "Landfill" zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela "udruživanje radi činjenja krivičnih djela","zloupotreba položaja ili ovlaštenja", "odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne", "pranje novca" i "pomaganje".

Po naredbi Kantonalnog suda u Zenici, izvršeni su pretresi na devet lokacija u Zeničko-dobojskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Posavskom kantonu i uhapšeno je pet osoba zbog sumnje u počinjenje koruptivnih krivičnih djela prilikom izgradnje dionice autoputa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije