Vatrogasci spriječili katastrofu na Vlašiću: U blizini planulog hotela nalazi se skladište plina

0
Radiosarajevo.ba
Vatrogasci spriječili katastrofu na Vlašiću: U blizini planulog hotela nalazi se skladište plina
Foto: Facebook / Vatrogasci ugasili požar

Pripadnici Vatrogasnog doma Travnik još se nalaze kod hotela "Pahuljica" na planini Vlašić zbog sumnje da ima skrivenih žarišta, s obzirom na to da na nekoliko mjesta još izbija dim.

Rekao je ovo sekretar Vatrogasne jedinice Travnik Elvis Melić.

Požar koji je sinoć izbio u hotelu na Vlašiću, lokalizovan je tokom noći, a prema prvim procjenama, nastala je višemilionska šteta.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Melić kaže da su, po izlasku na teren od radnika hotela saznali da se pored hotela nalazi plinska stanica, odnosno skladište sa 20 tona plina. Vatrogascima je tada glavni cilj bio da zaštite tankove sa plinom, koji, inače, služi za grijanje hotela.

"U putu smo saznali da se radi o požaru većeg intenziteta, te je bilo potrebe za čitavom jedinicom na terenu, a koja broji oko 20 ljudi sa svim pratećim službama. Dolaskom na mjesto žarišta, nakon saznanja o plinskoj stanici, prvu fazu smo odmah posvetili zaštiti plinske stanice. Gasili dio krova pored skladišta i hladili plinske boce da ne bi došlo do eksplozije", pojasnio je Melić.

Kako kaže, nakon što su obezbijedili plinske boce nastavili su sa unutrašnjim gašenjem požara, dok su ekipe DVD Turbe i DVD Bruneji – Vlašić pokušavali da zaustave vanjsku buktinju.

"Požar je lokalizovan nekoliko minuta prije ponoći. Povrijeđenih nije bilo, a požar je zahvatio krovnu konstrukciju i bio je u razbuktaloj fazi", dodaje Melić, prenosi Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije