Ponovo gori šuma iznad Tuzle, stigla pomoć iz Živinica, Kalesije, Lukavca...

Radiosarajevo.ba
Ponovo gori šuma iznad Tuzle, stigla pomoć iz Živinica, Kalesije, Lukavca...
Foto: Tuzlanski.ba / Požar na Husinu

Vatrogasci se danas bore protiv požara na Husinu.

Povodom požara na području Tuzle saopštenjem se javnosti obratio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

"Podsjećam da je juče u 14,15 sati, Operativni štab civilne zaštite dobio prijavu o izbijanju požara niskog rastinja u naseljima Simin Han, Kozlovac, Paša Bunar, Kužići i Husino. Nakon što su lokalizovani požari u Simin Hanu, na Kotlovcu, Paša Bunaru i na Ravnoj trešnji, te kontrolisan požar u Kužićima, u toku poslijepodneva naglo se rasplamsao požar na Husinu."

Tuzlanskim vatrogascima pomažu vatrogasci iz Živinica, Kalesije, Lukavca, a pristižu i vatrogasci iz Gradačca i Gračanice.

U akciju gašenja požara uključeni su i resursi JKP Vodovod i kanalizacija i JKP Komunalac, kao i svi drugi resursi Grada Tuzle. Zatražena je i pomoć Oružanih snaga BiH. Služba civilne zaštite Tuzla podnijet će krivičnu prijavu protiv N.N. počinilaca za izvršenje krivičnog djela izazivanja opće opasnosti, propisanog Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, piše Tuzlanski.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije