Vatrogasci povrijeđeni tokom gašenja požara, došlo je do eksplozije

0
Radiosarajevo.ba
Vatrogasci povrijeđeni tokom gašenja požara, došlo je do eksplozije
Foto: Facebook / Gašenje požara u Banjoj Luci

Banjalučki vatrogasac povrfijeđen je rano jutros tokom gašenja požara, nakon što se desila eksplozija na objektu kojeg je gasio.

Prevezen je na UKC RS, a u toku je uviđaj.

Kako su saopćili iz Policijske uprave Banja Luka, povrijeđen je radnik Vatrogasne brigade Banja Luka inicijata D. T.

"Nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banja Luka u 5.20 sati prijavljeno je da je u ulici Kuljanska, prilikom gašenja požara na montažnoj kući u izgradnji vlasništvo lica Z. D., došlo do eksplozije usljed koje je povrijeđeno lice D.T. radnik Vatrogasne brigade Banja Luka", navedeno se u saopćenju.

Ovom prilikom je oštećeno i vatrogasno vozilo.

"Povrijeđeno lice je preveženo na UKC RS radi ukazivanja medicinske pomoći. U toku je vršenje uviđaja", navedeno je u saopćenju koje je danas stiglo iz PU Banja Luka.

Iz Vatrogasne brigade Banja Luka su na svom Facebook profilu objavili da su lakše povrijeđena dva vatrogasca, nakon eksplozije plinske boce u stambenom objektu u Kuljanskoj ulici, kojeg su gasili u 4.57 sati.

"Na intervenciji učestvovalo 6 vatrogasaca i 2 vozila. Pri eksploziji plinske boce u objektu lakše povrijeđena 2 vatrogasca i oštećeno 1 vatrogasno vozilo. Želimo našim radnim kolegama uspiješan i brzi oporavak", naveli su iz ove Vatrogasne brigade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije