Ubistvo / Vasković otkriva: Šta je Gajić kazao policiji o ubistvu Krunića

13. 05. 2019. u 10:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 65

Novinar Slobododan Vasković na svom je blogu objavio detalje policijskog ispitivanja Rodoljuba Gajića, koji je osumnjičen za ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, te ranjavanje Gorana Ilića

Podsjetimo, tog 22. aprila ove godine, ubijen je i jedan od napadača Željko Kovačević.

Uz Kovačevića i Gajića, za ovaj zločin osumnjičeni su još i Emilio Baldo (u pritvoru) te Benedi Đukanović (u bjekstvu).

Vasković piše da je Rodoljub Gajić bio “krtica” u Krunićevim redovima i dojavio je, izvan svake razumne sumnje, za novac, sve o Krunićevim navikama, njegovom kretanju, obezbjeđenju koje ga prati, naoružanju koje nose sa sobom, video nadzoru na imanju u Glamočanima…

"Gajić je u Sektoru bio zadužen za čuvanje Krunićeve porodice, a najjezivije od svega je da je danima, prema sopstvenom iskazu (kako tvrde moji izvori iz pravosudnopolicijskih krugova) znao da će Krunić biti likvidiran. 'Shvatio sam da će Krunić biti ubijen, ali nisam smio nikom od kolega da kažem, jer sam se plašio za svoj i život svoje porodice', izjavio je, tvrde moji sagovornici, Gajić istražiocima", piše Vasković, pa nastavlja:

"Jezivo je da je, kako tvrdi, 'shvatio da će Krunić biti ubijen' još početkom aprila, prilikom, kako je rekao, jednog od sastanaka sa Kovačevićem na kojem ga je izvještavao o tome koliko članova obezbjeđenja prati Krunića; Užasno je da je 'shvatio' da će njegov poslodavac biti ubijen, a da je nastavio da ide na posao, obezbjeđuje porodicu svoje žrtve i mirno čeka dan njegove egzekucije."

“Sačekuša” za Krunića i pratnju pripremljena je za 22. april ove godine, a Gajić je uzeo zamjenu za taj dan na poslu, kako bi sebi “stvorio” alibi, što mu nije pošlo za rukom. Gajić je raskrinkan tako što je otkriveno da je imao SMS i telefonsku komunikaciju s Kovačevićem, koju samoinicijativno nije prijavio policiji, nakon zločina, što je bilo logično ako je nevin.

"Nakon hapšenja, kako tvrde moji izvori, potvrdio je komunikaciju, ali i da se najmanje dva puta sreo lično sa Kovačevićem, kada mu je dao tražene podatke o kretanju Krunića. Prvi put je to bilo početkom aprila, a drugi put, kako je Gajić rekao, nekoliko dana prije likvidacije Krunića.

Tada su se, prema tvrdnjama mojih sagovornika, sreli u selu Rekavice, nadomak Banjaluke. Gajić je, kako tvrde moji izvori, izjavio da je Kovačević tom prilikom došao s još jednom osobom, za koju je rekao da je ne poznaje. Međutim, sjetio se da je Kovačević bio suvozač, a da je vozilo bilo bijele boje “najvjerovarnije golf”. Logično je zaključiti da je tada sa Kovačevićem bio Benedi Đukanović, koji je, nakon izvršenog zločina, pobjegao vozilom Golf 7, bijele boje. To ukazuje da je Gajić upoznao i Đukanovića iako je tvrdio, tokom saslušanja, da ne poznaje ni njega ni Balda", navodi Vasković.

NEMA KOMENTARA