Zatražen pritvor za Gajića osumnjičenog za učešće u ubistvu Slaviše Krunića

Fena
Zatražen pritvor za Gajića osumnjičenog za učešće u ubistvu Slaviše Krunića
Foto: Dejan Božić, RAS Srbija / Ilustracija

Tužilaštvo RS predložio je mjeru pritvora za Rodoljuba Gajića iz Banje Luke, radnika zaštitarske firme „Sector Security“, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u pripremanju i izvršenju ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaju ubistva Gorana Ilića.

„Gajić je saslušan, te predat sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, koji će se izjasniti o prijedlogu za određivanje pritvora“, potvrdila je za Fenu portparolka tužilaštva Dragica Tojagić.

Policija RS-a predala je jučer Gajića Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, uz dopunu izvještaja o učinjenim krivičnim djelima koja ga sumnjiče da je 22. aprila, oko 22.30 sata, u mjestu Glamočani, općina Laktaši, zajedno sa Ž.K., E.B. i B.Đ. učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju Gorana Ilića.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS pod nadzorom Tužilaštva RS nastavlja rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistava u Glamočanima, a u okviru te istrage ostvarena je i saradnja s MUP-om Srbije, dodaju iz policije.

Rodoljub Gajić je radio na obezbjeđenju kuće Slaviše Krunića.

U Glamočanima kod Banje Luke, u pucnjavi, 22. aprila, ubijene su tri osobe, a jedna je teško ranjena iz vatrenog oružja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije