Prnjavor / Užasavajući prizori u BiH: Starica izgorjela dok je palila travu

30. 07. 2020. u 18:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Prnjavorska policija istražuje pod kojim okolnostima se, danas nešto poslije 10 sati, u vatrenu buktinju pretvorilo tijelo 86-godišnje Vasiljke Lepir, od čijih opekotina je ubrzo preminula.

Istraga je u toku, a kako Novosti nezvanično saznaju, staricu je života koštala pokošena trava pretvorena u vatrenu stihiju, koju je ona sama potpalila. Uprkos brzoj intervenciji prnjavorskih vatrogasaca i medicinara, bukvalno je podlegla na pragu Hitne pomoći Doma zdravlja u Prnjavoru.

Tragedija se dogodila u ovdašnjem selu Gornja Mravica, u njivi nadomak kuće starice.

"Jedan od komšija, koji je kasnije i alarmirao vatrogasce, uočio je staricu kako pali travu. Oko pola sata kasnije zapazio je na njivi veliki dim i vatru, u kojem ležalo bespomoćno tijelo žene. Očito iz bojazni da da joj ne zahvati svega pedesetak koraka blizu kuću, očito je da se očajna starica uhvatila u neravnopravni koštac sa vatrom. Nedaleko od nje pronađena je manja posuda za vodu. Najvjerovatnije je da se starica spotakla, odnosno posrnula, i ubrzo našla na zemlji u središtu vatre i dimne zavjese", kazuje izvor Novosti upućen u ovu nesreću.

Ubrzo su pristigli vatrogasci i kola Hitne pomoći Doma zdravlja Prnjavor.

Prizor je bio užasan.

Praktično, vatra jedino nije bila zahvatila bočni dio noge na kojem je ležeći pronađena.

Mada je po samom dolasku vatrogasaca i medicinskog osobalja još davale znake života, kako nezvanično saznajemo, starica je izdahnula u kolima pred samim vratima Hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA