Visoko / Užas u porodičnoj kući pokraj Sarajeva: Očuh dječaka tukao crijevom

17. 09. 2021. u 11:23:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 06.09.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Š.E. zbog počinjenog krivičnog djela Nasilje u porodici.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 10.09.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Visoko.

Kako se navodi u optužnici, optuženi je petogodišnje dijete, kojem je očuh, nekoliko puta udario crijevom za vodu po leđima riječima 'ništa ne radiš'.

"Tačno neutvrđenog dana početkom mjeseca juna 2021. godine, na području grada Visoko, u dvorištu ispred kuće u kojoj živi u vanbračnoj zajednici sa K. M. i njenim malodobnim sinom, oštećenim K.M. (rođen 13.12.2015. godine), vršio nasilje prema oštećenom, svjestan da će takvim nasiljem ugroziti mir, psihičko zdravlje i tjelesnu cjelovitost oštećenog, što je i htio. Optuženi je pokosio travu ispred kuće i, ljut što mora sam raditi, govoreći oštećenom koji se igrao: "Ništa ne radiš", više puta oštećenog udario PVC crijevom za vodu u predjelu leđa, iako mu je K. M. govorila da ga ne udara, zbog čega je oštećeni pobjegao u naručje majci, koja ga je primila u naručje i pokušala zaštititi, nakon čega je ponovo više puta oštećenog udario istim crijevom u predjelu leđa, iako je K. M. rukama štitila oštećenog, plakala i govorila: "Prestani, napravit ćeš dijete invalidom“", navodi se u optužnici. 

"Oštećeni je uslijed udaraca zadobio tjelesne povrede koje su konstatovane nakon nekoliko dana od nastanka i to nakon što je NN lice prijavilo nasilje nad oštećenim PS Visoko, tako da su prilikom pregleda oštećenog u JU Doma zdravlja Visoko dana 10.06.2021. godine utvrđene tjelesne povrede u predjelu leđa od donjeg dijela vrata sa stražnje strane i niže duž lijeve i desne skapule, sredinom leđa i cijelim leđima niže od glutealnih regija u vidu žuto-zelenog prebojavanja koje odgovara kontuzijama starosti oko 6-7 dana", dodaje se.

Dodaje se da je optuženi nasiljem ugrozio mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje malodobnog djeteta, člana svoje porodice s kojim živi u zajedničkom kućanstvu, čime je počinio krivično djelo Nasilje u porodici.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)