Užas u porodičnoj kući pokraj Sarajeva: Očuh dječaka tukao crijevom

3
Radiosarajevo.ba
Užas u porodičnoj kući pokraj Sarajeva: Očuh dječaka tukao crijevom
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 06.09.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Š.E. zbog počinjenog krivičnog djela Nasilje u porodici.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 10.09.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Visoko.

Kako se navodi u optužnici, optuženi je petogodišnje dijete, kojem je očuh, nekoliko puta udario crijevom za vodu po leđima riječima 'ništa ne radiš'.

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

"Tačno neutvrđenog dana početkom mjeseca juna 2021. godine, na području grada Visoko, u dvorištu ispred kuće u kojoj živi u vanbračnoj zajednici sa K. M. i njenim malodobnim sinom, oštećenim K.M. (rođen 13.12.2015. godine), vršio nasilje prema oštećenom, svjestan da će takvim nasiljem ugroziti mir, psihičko zdravlje i tjelesnu cjelovitost oštećenog, što je i htio. Optuženi je pokosio travu ispred kuće i, ljut što mora sam raditi, govoreći oštećenom koji se igrao: "Ništa ne radiš", više puta oštećenog udario PVC crijevom za vodu u predjelu leđa, iako mu je K. M. govorila da ga ne udara, zbog čega je oštećeni pobjegao u naručje majci, koja ga je primila u naručje i pokušala zaštititi, nakon čega je ponovo više puta oštećenog udario istim crijevom u predjelu leđa, iako je K. M. rukama štitila oštećenog, plakala i govorila: "Prestani, napravit ćeš dijete invalidom“", navodi se u optužnici. 

"Oštećeni je uslijed udaraca zadobio tjelesne povrede koje su konstatovane nakon nekoliko dana od nastanka i to nakon što je NN lice prijavilo nasilje nad oštećenim PS Visoko, tako da su prilikom pregleda oštećenog u JU Doma zdravlja Visoko dana 10.06.2021. godine utvrđene tjelesne povrede u predjelu leđa od donjeg dijela vrata sa stražnje strane i niže duž lijeve i desne skapule, sredinom leđa i cijelim leđima niže od glutealnih regija u vidu žuto-zelenog prebojavanja koje odgovara kontuzijama starosti oko 6-7 dana", dodaje se.

Dodaje se da je optuženi nasiljem ugrozio mir, tjelesnu cjelovitost i psihičko zdravlje malodobnog djeteta, člana svoje porodice s kojim živi u zajedničkom kućanstvu, čime je počinio krivično djelo Nasilje u porodici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije