Užas u osnovnoj školi u BiH: Maloljetnik drugovima iz razreda prijetio da će ih ubiti?!

2
Radiosarajevo.ba
Užas u osnovnoj školi u BiH: Maloljetnik drugovima iz razreda prijetio da će ih ubiti?!
Foto: Google Maps / OŠ Nikola Tesla u Prnjavoru

Maloljetni učenik Osnovne škole iz Prnjavora prijetio je ubistvom dvojici drugara iz razreda, što je izazvalo veliki strah kod učenika i njihovih roditelja - pojedini su čak zabranili djeci da odlaze na nastavu.

S cijelim slučajem su upoznati policija i Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

"Policiji je prijavljeno da je maloljetnik uputio ozbiljne prijetnje školskim drugarima. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja i potvrdili navode prijave. O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a budući da se radi o maloljetnicima koji ne mogu krivično odgovarati, tužilac je naložio da škola i Centar za socijalni rad preduzmu odgovarajuće mjere i radnje iz svoje nadležnosti. U konkretan slučaj se uključio i multisektorski tim", navode u PU Banjaluka.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Direktor OŠ "Nikola Tesla" Milan Vranić kaže da škola čini sve da se ovaj problem riješi.

"Čim smo saznali tu informaciju odmah smo o svemu obavijestili policiju, multisektorski tim i organizovani su sastanci kako bi se preduzele odgovarajuće mjere i radnje da se taj problem riješi. Cilj i interes svih je da učenici i zaposleni budu bezbjedni i mi činimo sve da tako i ostane. Dopisima smo se obratili resornom ministarstvu, Republičkom pedagoškom zavodu, ombudsmanu da se uključe i da nam pomogu u rješavanju ovog problema", rekao je Vranić, piše Glas Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije