Užas u Glamoču: Silovao 19-godišnju djevojku s poteškoćama u razvoju

Radiosarajevo.ba
Užas u Glamoču: Silovao 19-godišnju djevojku s poteškoćama u razvoju
Foto: Arhiv / Ilustracija

Muškarcu V.A. rođenom u Mrkonjić Gradu (1976), koji se tereti za silovanje djevojke s poteškoćama u razvoju, određen je jednomjesečni pritvor, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona 10.

Tereti se da je u večernjim satima 14. decembra oko 1.30 sati u alkoholiziranom stanju u glamočkom mjestu Gornji Hasići silovao 19-godišnju djevojku M.S. Kako je saopšteno iz Tužilaštva, riječ je o djevojci s poteškoćama u razvoju.

Nakon kriminalističke obrade uz izjveštaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni je predan na nadležno postupanje Tužilaštvu Kantona 10 u Livnu.

Po donošenju naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog, postupajući kantonalni tužitelj je Općinskom sudu u Livnu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Kako je saopšteno, nakon što je održano ročište postupajući sudija Općinskog suda je protiv V.A. odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana. Ovakva odluka je donesena zbog mogućnosti da utiče na svjedoke, zbog postojanja mogućnosti da na slobodi uništi, sakrije ili zamijeni tragove ili dokaze, zbog mogućnosti da ponovi krivično djelo i zbog činjenice da je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od deset godina.

Istraga o krivičnom djelu je u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije