Užas u Vogošći: Majka godinama gledala kako otac siluje kćerku

Radiosarajevo.ba
Užas u Vogošći: Majka godinama gledala kako otac siluje kćerku
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sa slučajem je upoznat i dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu

Pripadnici Policijske stanice Vogošća u srijedu su uhapsili D. M. (40) zbog sumnje da je počinio krivično djelo polnog odnosa s djetetom.

Izvor blizak istrazi otkrio je da je silovao rođenu kćerku!

Sve nadležne institucije su uključene u ovaj slučaj, a djevojčica je smještena u Sigurnu kuću, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba izvor blizak istrazi.

Kontaktirali smo i Policijsku stanicu Vogošća koji o ovom slučaju nisu željeli govoriti. 

Pohotni otac sumnjiči se da je horor počeo prije tri godine. Saznaje se da užas kroz koji je prolazila djevojčica vjerovatno nikad ne bi bio otkriven da ona nije smogla snage te se obratila pedagogu u školi koju pohađa. Djevojčica se slomila te je do u detalje opisala jezive scene kroz koje je prolazila proteklih godina.

Izbezumljeni pedagog odmah je alarmirao vogošćansku policiju, a u slučaj su se uključili pripadnici Odjeljenja za krvne i seksualne delikte MUP Kantona Sarajevo.

I najiskusniji istražioci ostali su u šoku kada su shvatili da je u sve umiješena i majka djevojčice, 34-godišnja D. M.

Prema pisanju Avaza, majka je znala i gledala šta radi njen suprug, ali nikad se nije obratila policiji ili poduzela bilo šta da prekine horor.

Štaviše, ona je prikrivala zlodjela oca iz pakla!

Tako je, na koncu, uhapšena i majka. Ona se za sada sumnjiči za krivično djelo pomoći počiniocu ovog gnusnog djela.

"Kada su u pitanju takva krivična djela ne dajemo nikakve informacije u cilju zaštite maloljetnih osoba, tj. prava djeteta", kazala je Sanja Trnka, stručna savjetnica u Odjeljenju za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) za Radiosarajevo.ba.

Izvor je otkrio da je djevojčica upućena na ginekološki pregled, što je standardna procedura u ovakvim slučajevima, kako bi bilo utvrđeno radi li se zaista o seksualnom napastvovanju.

U cijelu priču, koja je potresla i same policajce, uključio se i Centar za socijalni rad.

Otac i majka, nakon hapšenja i saslušanja u vogošćanskoj policiji, preksinoć su predati u Odsjek za zadržavanje MUP Kantona Sarajevo, gdje su zadržani 24 sata.

Sa slučajem je upoznat i dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije