Užas u BiH: Silovao ženu sa poteškoćama u razvoju

1
Radiosarajevo.ba
Užas u BiH: Silovao ženu sa poteškoćama u razvoju
Foto: RTRS / MUP RS / Ilustracija

Okružni sud u Istočnom Sarajevu osudio je J.D na 12 godina zatvora zbog obljube K.E. sa mentalnim poteškoćama koja je nakon toga zatrudnila.

Prema presudi sve se desilo u julu 2017. godine, u Vlasenici kada je optuženi u svom golfu 2, iskoristio nedovoljnu duševnu razvijenost K.E. čiji je mentalni uzrast na nivou djeteta od sedam godina koju je obljubi.

Kako se navodi, sa djevojkom je nasilno seksualno opštio nakon čega je K.E. ostala trudna.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

"Optuženi je izvršio obljubu nad drugim licem iskoristivši nedovoljnu duševnu razvijenost usljed koje ono nije sposobno za otpor, pa je usljed obljube nastupila trudnoća nemoćnog lica. Time je počinio krivično djelo Obljuba nad nemoćnim licem iz člana 167. stav 2., a u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika RS, zbog čega ga sud osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina", navodi se u presudi.

Sud je porodicu oštećene sa imovinsko-pravnim zahtjevom uputio na parnicu.

Presudom je optuženi oslobođen od obaveze plaćanja troškova krivičnog postupka zbog lošeg imovnog stanja, te će troškovi pasti na teret budžeta RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije