Užas u BiH: Muškarac uhapšen zbog ubistva žene, policiji sve priznao

0
Radiosarajevo.ba
Užas u BiH: Muškarac uhapšen zbog ubistva žene, policiji sve priznao
/ FOTO: MUP ZDK

Policijska stanica Visoko jučer je obavještena da je u porodičnoj kući u mjestu Maurovići pronađeno tijelo osobe inicijala R.N., rođene 1957. godine, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto zločina je upućena patrola policije Policijske stanice Visoko, koji su izlaskom na mjesto događaja potvrdili navode prijave, te su uočili povrede na tijelu R.N.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zajedno sa uviđajnom ekipom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajem.

Ramo Isak svečano dočekao Munjića i Selmanovića nakon oslobađanja

Ramo Isak svečano dočekao Munjića i Selmanovića nakon oslobađanja

Izvršnim uviđajem kao i pregledom tijela pronađeni su određeni tragovi koji su ukazivali na nasilnu smrt uzrokovanu nanošenjem više ubodnih rana hladnim oružjem-nožem u predjelu grudnog koša i vrata od strane nepoznate osobe. Također, pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela te će isti biti predmetom vještačenja.

Od strane dežurnog kantonalnog tužioca naloženo je da se tijelo R.N. preveze u prostorije Javnog komunalnog preduzeća Gradska groblja Visoko, dok je za dan 09.06.2022. godine zakazano vršenje obdukcije.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije su u saradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Visoko, poduzimali opsežne i sveobuhvatne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti izvršenog krivičnog djela kojom prilikom su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti osoba H.M., rođen 1975.godine, iz Visokog.

Dana 08.06.2022. godine, navedena osoba je locirana i lišena slobode nakon čega je, u prisustvu branioca, ispitana u svojstvu osumnjičenog, kojom prilikom je priznao izvršenje krivičnog djela.

Nakon dokumentovanja krivičnog djela, ova osoba će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "Ubistvo" iz člana 166., stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH biti predato u nadleženost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije