Uspješna akcija policije u Kalesiji: Spriječili prodaju 13-godišnje djevojčice, bila je u vjenčanici

1
Radiosarajevo.ba
Uspješna akcija policije u Kalesiji: Spriječili prodaju 13-godišnje djevojčice, bila je u vjenčanici
Foto: MUP TK / Ilustracija - fotografija ne opisuje događaj iz teksta

Udruženje Zemlja djece u Bosni i Hercegovini, objavilo je danas, 22. maja, na svoj zvaničnoj Facebook stranici da je na području Kalesije u nedjelju, 21. maja, spriječena prodaja 13-godišnje djevojčice, koja je na mjestu događaja zatežena u vjenčanici.

"Pravovremenim i koordiniranim naporima JU Centar za socijalni rad Kalesija i Policijske uprave Kalesija jučer je spriječena prodaja 13-godišnje djevojčice kroz takozvani maloljetnički ugovoreni brak u Republiku Srbiju", naveli su u objavi.

Pored toga, dodali su i jedan strašni detalj, a to jeste da je djevojčica pronađena u vjenčanici, u automobilu koji se kretao prema državnoj granici između dvije zemlje.

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

"Ovo je još jedan primjer dobre prakse u Tuzlanskom kantonu, koji pokazuje da je dosljedna primjena lokalnog protokola za prevenciju i postupanje u slučajevima eksploatacije djece jedino efikasno i održivo rješenje u prevenciji i proaktivnoj identifikaciji potencijalnih žrtava trgovine djecom", dodali su iz Udruženja.

Nakon uspješne akcije policije, direktor Centra za socijalni rad Kalesija Muhamed Majdančić, čestitao je ali se i zahvalio policijskim službenicima Policijske uprave Kalesija na reakciji.  

"Ispred organizacije koja je u prethodne tri godine, zajedno sa Koordinacionim timom za borbu protiv trgovine ljudima Tuzlanskog kantona, razvijala referalne mehanizme i jačala kapacitete profesionalaca za prevenciju i suzbijanje iskorištavanja djece u lokalnim zajednicama u našem kantonu, uposlenicima JU Centar za socijalni rad Kalesija, na čelu sa direktorom Muhamedom Majdančićem, i policijskim službenicima Policijske uprave Kalesija, upućujemo iskrene čestitke i zahvalnost za spašavanje života još jednog djeteta", zaključili su u objavi Udruženja.

SPRIJEČENA PRODAJA DJETETA! Pravovremenim i koordiniranim naporima JU Centar za socijalni rad Kalesija i Policijske...

Posted by Udruženje Zemlja djece u BiH on Monday, May 22, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije