Ukinuta presuda za ubistvo bh. biznismena Slaviše Krunića: Šta je sljedeće u procesu?

0
Radiosarajevo.ba
Ukinuta presuda za ubistvo bh. biznismena Slaviše Krunića: Šta je sljedeće u procesu?
Foto: Printscreen / Nezavisne / Okružni sud Banja Luka pri izricanju presude

Vrhovni sud bh. entiteta RS ukinuo je presudu u slučaju ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića i pokušaja ubistva vozača Gorana Ilića, te je predmet vraćen na novo suđenje Okružnom sudu u Banjoj Luci, potvrđeno je za Nezavisne u Vrhovnom sudu RS.

Kako nam je rečeno, uvažene su žalbe entitetskog javnog tužilaštva i odbraneoptuženih, te je ukinuta presuda i predmet vraćen na novo suđenje.

Podsjećamo, u ovom slučaju Benedi Đukanović i Rodoljub Gajić prvostepenom presudom banjalučkog Okružnog suda osuđeni su na 60 godina zatvora zbog tog ubistva i za pokušaj ubistva vozača Gorana Ilića koji je ranjen u napadu.

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

Đukanović je tada dobio 40, a Rodoljub Gajić koji je bio Krunićev radnik i čuvao mu porodicu osuđen je na 20 godina zatvora za pomaganje u zločinu, dok je Emilio Baldo oslobođen optužbi zbog nedostataka dokaza.

U zločinu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre tokom izvršenja ubistva.

Krunić i član njegovog obezbjeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša. Prema toj ukinutoj presudi Đukanović i Kovačević su kobnog dana ispalili iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip banjalučkog biznismena Krunića te tako usmrtili njega i Pavlovića. Tom prilikom ranjen je vozač džipa Ilić, pišu Nezavisne

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije