Saopćenje / UIO BiH: SIPA provodi uvid i izuzimanje dokumentacije

16. 05. 2022. u 20:52:00 Fena

Shares: 0

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ne vrše nikakav pretres službenih prostorija Uprave za indirektno oporezivanje (UIO), saopćila je ta uprava.

Navode da se ovim saopćenjem obraćaju zbog netačnih objava pojedinih medija kako se u Upravi za indirektno oporezivanje pretresaju prostorije i iznosi dokumentacija.

"Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Upravi za indirektno oporezivanje provode radnje uvida u određenu dokumentaciju i izuzimanje iste u okviru izvršavanja naredbe Suda BiH. Uprava za indirektno oporezivanje kroz svoj dosadašnji rad je u potpunosti sarađivala sa svim agencijama za provodenje zakona u BiH i pravosudnim organima, što je slučaj i u konkretnom postupanju. Objavom i plasiranjem netačnih i neprovjerenih informacija potpuno se neopravdano mninimiziraju rezultati rada koje ova Uprava iz godine u godinu ostvaruje", citat je iz saopćenja.

Zato je potrebno sačekati da agencije za provođenje zakona okončaju započete aktivnosti bez prejudiciranja i izvođenja preuranjenih zaključaka, navode u saopćenju iz Uprave za indirektno oporezivanje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: SIPA UIO BiH Sud BiH

NEMA KOMENTARA