Uhvaćeni prevaranti iz Srbije: Podvaljivali lažni novac na benzinskim pumpama u Banjoj Luci

0
Radiosarajevo.ba
Uhvaćeni prevaranti iz Srbije: Podvaljivali lažni novac na benzinskim pumpama u Banjoj Luci
Foto: Printscreen / Facebook / Privođenje osumnjičenih

Dvojica državljana Srbije uhapšena su Uu petak zbog sumnje da su na benzinskim pumpama u Banjoj Luci radnicima podvaljivali falsifikovane novčanice.

U Policijskoj upravi Banja Luka su pojasnili da su državljane Srbije uhapsili u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Doboj.

"Nadležnoj policijskoj stanici, jučer, 14. jula u 13.05 sati, radnik benzinske pumpe u Banjoj Luci, prijavio je da su istog dana oko 12.20 sati na benzinsku pumpu došle dvije njemu nepoznate osobe sa vozilom Hyundai koje su tražile da im razmijeni 5.000 eura u konvertibilne marke, što je isti i učinio te im je za navedeni iznos dao 9.750 KM, a naknadnom provjerom novčanica utvrdio je da se radi o falsifikovanim novčanicama u apoenima od 200 eura", pojasnila je portparolka PU Banja Luka Milana Stojanović.

Detalji zločina u Gradačcu: Tijelo žene u kući pronašla kćerka

Detalji zločina u Gradačcu: Tijelo žene u kući pronašla kćerka

Ona je dodala da je preduzimanjem niza operativnih mjera i radnji utvrđeno da se radi o državljanima Srbije koji su locirani i uhapšeni u petak u 15.30 sati u mjestu Jakešnica, općina Modriča.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, obavljen je pretres vozila koji su oni koristili i pokretnih stvari. Tom prilikom je pronađen i, uz potvrdu, oduzet novac u ukupnom iznosu od 9.600 KM.

"Također, sporne novčanice u ukupnom iznosu od 5.000 eura, a za koje se sumnja da falsifikovane su uz potvrdu oduzete", rekla je Stojanovićeva.

Nakon završene kriminalističke obrade, te kompletiranja i dokumentovanja predmeta, S. G. i M. Š. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krivotvorenje novca biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da nakon što je prijavljen slučaj policija pokrenula istragu kako bi ih što prije pronašli.

"Poduzeto je niz mjera, utvrđeno je i da su vozilom u petak ušli na teritoriju BiH. Ubrzo nakon toga je vozilo locirano na području Modriče i organizovano je hapšenje", rekao je izvor Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije