Akcija Klanac / Pretresi na 22 lokacije: Pronađeno više od 90 kg narkotika

27. 04. 2021. u 15:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH juče je na ovom području sprovedena policijska akcija kodnog naziva Klanac u okviru koje je uhapšeno više osoba.

Nakon što danas budu predati Tužilaštvu Brčko distrikta postupajući tužilac obavit će ispitivanje sedmorice osumnjičenih i to T.H. kao organizatora grupe za organizirani kriminal i šest njenih pripadnika s područja Brčkog.

Protiv organizatora i pripadnika ove organizirane grupe, koja je na području Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona djelovala od 2018. godine, Tužilaštvo Distrikta vodi istragu za krivična djela organiziranog kriminala u vezi s neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Grupi za koju se sumnja da je s jasnom hijerarhijom i podjelom zadataka uspostavljena od strane T.H., kao pripadnici svjesno i voljno pristupili su R.A., M.S., M.E., T.A., Š.A., B.A., H.A., T.K., T.M., A.E. i drugo poznato im lice.

Oni su osumnjičeni da su u okviru grupe prometovali više od 90 kilograma narkotičkih sredstava, čije su značajne količine pronađene i oduzete tokom juče izvedenih pretresa na 22 lokacije. Nakon što budu ispitani Tužilaštvo će u naredna 24 sata odlučiti o daljnjim mjerama prema osumnjičenima uključujući i podnošnje prijedloga za određivanje pritvora, navodi se u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta.

Tokom rada na ovom predmetu Tužilaštvo i Policija Distrikta ostvarili su uspješnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Kantonalnim tužilaštvom, odnosno Državnom agencijom za istrage i zaštitu i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA