Uhvaćen serijski kradljivac u BiH: Među plijenom krevet, prikolica i - čamac

1
Radiosarajevo.ba
Uhvaćen serijski kradljivac u BiH: Među plijenom krevet, prikolica i - čamac
Foto: MUP RS / Policija / ilustracija

D. K. iz Bosanskog Novog osumnjičen je da je ukrao automobil, krevet, prikolicu i čamac, saopćeno je iz Policijske uprave (PU) Prijedor.

Pripadnici PU Prijedor izvršili su kriminalističku obradu nad D. K. i tom prilikom je utrđeno da je osumnjičeni tokom juna iz dvorišta kuće u Bosanskom Novom ukrao neregistrovano vozilo Ford Mondeo, dok je iz kuće ukrao krevet.

D. K. se sumnjiči i da je u septembru u Bosanskoj Dubici ukrao iz dvorišta kuće prikolicu i čamac.

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

"Pretresom stambenih prostorija u Bosanskom Novom koje koristi osumnjičeni, koji je vršen u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih d‌jela, pronađena je i oduzeta automatska puška, ručni raketni bacač – zolja i 26 metaka različitog kalibra, čime je osumnjičeni počinio krivično d‌jelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", navode iz PU Prijedor.

Ukradeni predmeti koji su pronađeni kod osumnjičenog, vraćeni su vlasnicima.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D. K. dostaviti izvještaji za počinjena krivična d‌jela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije