Uhapšeni mladići iz Austrije: Pivskim flašama gađali džamiju u Kiseljaku

Anadolija
Uhapšeni mladići iz Austrije: Pivskim flašama gađali džamiju u Kiseljaku
Policijski službenici Policijske stanice Kiseljak priveli su sinoć dvojicu državljana Austrije osumnjičenih za napad na Gradsku džamiju u Kiseljaku prilikom kojeg je došlo do oštećenja fasade na objektu, saopćilo su iz MUP-a SBK-a.

"Dana 28.12.2017. godine oko 06:25 sati u PS Kiseljak prijavljeno je da je u toku noći sa 27. na 28. decembra došlo do oštećenja fasade Gradske džamije. Na mjesto događaja je upućena patrola, te su poduzete istražne mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca navedenog krivičnog djela. Također, vršena je pojačana kontrola vozila i legitimisanje osoba na tom području.

Tom prilikom, tokom noći 28. na 29. decembar policijski službenici PS Kiseljak zaustavili su i kontrolisali vozilo marke Mercedes kojim je upravljao D.S. rođen 1998. godine a u vozilu se nalazio i D. LJ., rođen 1997.godine, oba državljanina Austrije koji se, prema operativnim saznanjima mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela. Nakon provedene kriminalističke obrade navedena lica su u potpunosti priznali izvršenje istog", navedeno je u saopćenju MUP-a. 

O navedenom događaju je upoznat kantonalni tužilac, a protiv navedenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije