Uhapšeni dileri u Sarajevu: U pretresu pronađeno više od 3,5 kilograma droge

1
Radiosarajevo.ba
Uhapšeni dileri u Sarajevu: U pretresu pronađeno više od 3,5 kilograma droge
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska policija / Ilustracija

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u utorak, 26. decembra uhapsili su M. D. (41) i M.B. (45) iz Sarajeva, zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičeni su u prethodnom periodu izvršili krivično djelo razbojništva na području općine Novi Grad Sarajevo.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće koju koristi M.D. na području općine Ilidža, kao i putničkog motornog vozila za koje postoje osnovi sumnje da su imenovani koristili prilikom izvršenja razbojništva.

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Pretresima je pronađeno i oduzeto cca 3.500 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, 150 grama suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 69 tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ecstasy, te drugi predmeti od interesa za istragu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 41-godišnjak i 45-godišnjak su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije