Uhapšene dvije osobe zbog pucnjave u Zenici

0
Fena
Uhapšene dvije osobe zbog pucnjave u Zenici
FOTO: Arhiv / Ilustracija (Ovo nije fotografija koja prikazuje aktuelni slučaj iz teksta)

MUP Zeničko-dobojskog kantona je rasvijetlio slučaj upotrebe vatrenog oružja koji se dogodio 20. jula u 20:30 sati na području Zenice, a u kojem je osoba H.S. (1954.) teško povrijeđena te su oni koji su upotrijebili oružje pobjegli.

Kako su saopćili, nakon izvršenih uviđajnih radnji, službenici Sektora kriminalističke policije su došli do određenih indicija i kvalitetnih operativnih saznanja, koja su provjeravana i preduzimane su operativne aktivnosti policijskih timova angažovanih na otkrivanju i hapšenju osobe koja je upotrijebila oružje, kao i svih drugih osoba koje su se mogla dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

"Kao rezultat aktivnosti, isto veče, nepuna dva sata nakon izvršenja krivičnog djela, na odvojenim lokacijama na području Zenice, locirane su i uhapšene dvije osobe koje su se dovodile u vezu sa navedenom upotrebom vatrenog oružja, a radi se o osobama: A.J., rođen 1986. godine i Š.E., rođen 1988. godine, obojica iz Zenice", istakli su u kantonalnom MUP-u.

Nad uhapšenim osobama je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona provedena kriminalistička obrada nakon čega su, tokom jučerašnjeg dana uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, predata na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

U sklopu naznačenih aktivnosti, od policijskih timova, a u skladu sa naredbama Kantonalnog suda u Zenici, izvršeni su pretresi u mjestu Gornja Osojnica, kojom prilikom je pronađen pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom, kojim je izvršeno navedeno krivično djela te je pronađeno i oduzeto putničko motorno vozilo kojim su pobjegli nakon izvršenja krivičnog djela.

Pronađeno oružje i vozilo će biti predmet potrebnih vještačenja i provjera i isti će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku. Obje osobe koje su uhapšene su od ranije poznate policiji kao višestruki počinioci krivičnih djela, saopćili su iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije