Uhapšene dvije osobe: Prisiljavali djecu na prosjačenje i teške fizičke poslove

N. K.
Uhapšene dvije osobe: Prisiljavali djecu na prosjačenje i teške fizičke poslove
MUP TK / Ilustracija
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a, Odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminaliteta, su u ponedjeljak 13. marta postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli izvršili pretres na jednoj lokaciji u Tuzli.

Kako nam je potvrđeno u Sektoru za odnose s javnošću MUP-a TK-a, ovom prilikom su uhapsili M. E. (39) i S. A. (40), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili trgovinu ljudima iz člana 210a. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, postoje osnovi sumnje da su M. E. i S. A. u vremenskom periodu od jula 2016. godine do marta 2017. godine, radi stjecanja imovinske koristi, prisiljavali na prosjačenje i teške fizičke poslove šestero djece.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama MUP-a TK-a, uz izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije