Uhapšena jedna osoba: Policija u Bosanskoj Gradišci pronašla marihuanu i kokain

Radiosarajevo.ba
Uhapšena jedna osoba: Policija u Bosanskoj Gradišci pronašla marihuanu i kokain
Foto: PU Gradiška / Pronađena droga

Policijski službenici Policijske uprave Bosanska Gradiška uhapsili su osobu inicijala S.M. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Bosanska Gradiška, 31.12.2019. godine, policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je  pronađeno 164,82 grama suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, koja je bila upakovana u više PVC vrećica, 19,96 grama bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Sped upakovana u više PVC vrećica i jedna tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ekstazi.

Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužit će kao dokaz u krivičnom postupku.

O navedenom događaju upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da seu redovnoj proceduri protiv S.M. podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije